loading...

2017. január 17., kedd

Bécsi diós kocka


Bécsi diós kocka

Hozzávalók a tésztához :


45 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db tojássárgája,  reszelt citromhéj

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk.

Hozzávalók a krémhez : 35 dkg dió, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanálnyi fahéj, 2.5 dl forró víz, rum vagy rumaroma

Baracklekvár

48 db fél diószem a díszítéshez

Elkészítés : A linzertésztát elfelezzük és 2db egyforma kb. 27 * 36 cm-es lappá nyújtjuk. 180 fokon kb. 10 perc alatt egy kis szín eléréséig sütjük. Sülés után a széleit vágjuk egyenesre úgy, hogy a két lap egyforma méretű legyen. Az egyik lapot a képen látható módon még forrón vágjuk fel a képen látható módon 6 * 8 darabokra.

Azért kell még forrón felszelni, mert úgy nem törik, nem reped, nem szakad, hanem könnyen és szépen szeletelhető.

A diót összekeverjük a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral. Majd felöntjük a kb. 2 – 2.5 dl forró vízzel. Hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diótölteléket és simára keverjük. Kevés rumot vagy rumaromát tehetünk bele.

Az egészben hagyott tészta lapot lekenjük vékonyan lekvárral, erre egyenletesen felkenjük a diókrémet, 6 db-os csíkonként a tészta felkockázott tetejét ráhelyezzük a krémre. Minden egyes kocka tetejének közepére nyomjunk egy csepp lekvárt és „ragasszunk” rá egy fél diószemet.  
Az elkészült sütit tegyük  1- 2 órára a hűtőbe, majd forró vizes késsel szeleteljük. Porcukorral tálaljuk.

Készítése képekben : 










Forrás: andi1976.gportal.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése