loading...

2017. január 15., vasárnap

Fanta szelet

Tészta :
-  4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.
-  6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.
-  6 tojásfehérjét felverjük.

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 170 - 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni. 30 * 22 cm-es tepsiben készült.

Túrókrém : 20 dkg margarint,  25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 50 dkg szitán áttört túrót és egy citrom lereszelt héját.

Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor

A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.

Összeállítás : A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen, de nem forrón kell ! )

Rakhatunk a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése