loading...

2017. január 17., kedd

Tonhalas tészta

Hozzávalók: 35-40 dkg kagylótészta, 2 doboz aprított tonhal konzerv, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 negyed citrom leve, 2 db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 ek. ketchup, só, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél


A tésztát kifőzzük.


A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Beletesszük a paradicsompürét is és a 2 evőkanál ketchupot. Kb. 0.5 – 1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük, fokhagymát belenyomjuk. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevél.  Pár percig összefőzzük.


A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk. Kagylótésztával a legjobb mert abba tud „beleülni” a szósz.
A legtöbbször úgy készítem, hogy a szószos tésztát beleöntöm egy jénaiba, reszelek rá bővel sajtot és beteszem a sütőbe, rápirítom a sajtot. Isteni finom!





Forrás: andi1976.gportal.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése