loading...

2017. január 16., hétfő

Sajtos – sonkás –tejfölös csiga


Hozzávalók a tésztához: 0.50 kg liszt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 csipet só, 2.5 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés cukor (amiben az élesztőt felfuttatjuk), 7.5 dkg margarin.
A töltelékhez: 1 kis pohár tejföl, ízlés szerint zúzott fokhagyma - ezt bele lehet tenni egyből a tejfölbe,  kb  15  dkg  sonka  (le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, de lehet vékony csíkokra is vágni ) ,  kb.  15 - 20 dkg sajt.

                
Elkészítése:  A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem. 2 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd egy vastagabb ujjnyira szeletelem. A sütőpapíros tepsibe fektetem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 15- 18 perc alatt megsütöm.
Megjegyzés: A sóval óvatosan kell bánni, mert a sajt is és a sonka is sós!
A fokhagymát ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti...
Én tettem bele egy kevés vékonyra szelt és elősütött szalonnát is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése